Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas apsveikums Latvijas ļaudīm Lieldienās

(05.04.2012.)

Lieldienas ir pavasara, saules un dzīvības svētki. Tas ir laiks, kad gaisma ir uzvarējusi tumsu un atdod zemei un dabai dzīvību. Tas ir arī laiks, kad kristieši slavina Jēzus Kristus augšāmcelšanos. Ikvienam no mums – gan kristiešiem, gan tautas tradīciju kopējiem - šie svētki nes prieka pilnu vēsti, gaišumu un ticību nākotnei.

Lieldienas mums ir arī saimes un ģimenes svētki. Šo svētku tradīcijas ir tuvas un mīļas gan lieliem, gan maziem. Mēs klājam svētku galdu, ejam uz baznīcu, krāsojam olas, šūpojamies un sakām viens otram laba vēlējumus. Lieldienas ienāk katrā ģimenē un dod jaunu iespēju saticībai un priekpilnai kopā būšanai.

Svinēsim Lieldienas, priecāsimies par dabas atmošanos un dāvāsim tuviniekiem un līdzcilvēkiem mīlestību un gaišumu! Lai Lieldienu svētku prieks ienāk katrās mājās, lai tajās mājo miers un saticība, bet pavasara saule lai ienes Lieldienu brīnumu un saules svētkus mūsu visu sirdīs!

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt