Ina Druviete piedalīsies Eiropas Parlamenta diskusijā par investīcijām izglītībā ekonomiskās krīzes pārvarēšanai

(07.03.2012.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete ceturtdien, 8.martā, Eiropas Parlamentā piedalīsies diskusijā „Sociālās investīcijas krīzes pārvarēšanai”.

„Vairums valstu pašlaik veic galvenokārt īstermiņa pasākumus, lai nodrošinātu finanšu sistēmas stabilitāti, tomēr jāņem vērā, ka fiskālas konsolidācijas pasākumi var nelabvēlīgi ietekmēt iedzīvotāju nodarbinātību un valsts konkurētspēju ilgtermiņā,” pauž I.Druviete. „Tāpēc nepieciešami pārdomāti ieguldījumi Eiropas sociālajā attīstībā, lai sabiedrība kopumā un katrs tās loceklis spētu piemēroties mainīgajiem ekonomiskajiem apstākļiem un darba tirgus pārmaiņām. Nodarbinātības veicināšanā īpaši nozīmīgi ir pasākumi, kas saistīti ar izglītības, īpaši mūžizglītības jautājumiem.”

Semināru organizē Eiropas Tautas partijas grupa, kas ir lielākā grupa Eiropas Parlamentā un apvieno 271 deputātu. Diskusijā tiks apspriesti veidi, kā veicināt ātrāku ekonomikas un finanšu krīzes seku pārvarēšanu, ieguldot līdzekļus un idejas informētas, izglītotas un aktīvas sabiedrības attīstībā.

Pēc diskusijas organizētājas, Eiropas Parlamenta deputātes Danutas Jazlovieckas ielūguma Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja diskusijas dalībniekus iepazīstinās ar krīzes laikā veiktajiem pasākumiem nodarbinātības un izglītības politikas jomā Latvijā. Īpašu uzmanību I.Druviete pievērsīs jauniešu bezdarba problēmām, to saistībai ar izglītības līmeni, kā arī ar pasākumiem izglītības un darba tirgus sasaistei, kā arī sabiedrības nākotnes vajadzību prognozēšanai.

Diskusiju atklās Eiropas Nodarbinātības, sociālo lietu un integrācijas komisārs Laslo Andors (László Andor), tajā piedalīsies Polijas pārvaldības un digitalizācijas lietu ministrs Mihaels Boni (Michal Boni), Portugāles Ekonomiskās un sociālās padomes prezidents Žozē Silva Peneda (José Silva Peneda) un citi.

Diskusijas rezultātu apkopojumu plānots iesniegt Eiropas Komisijā, lai ieteikumus ietvertu rekomendācijās dalībvalstīm ātrākai krīzes seku pārvarēšanai un ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanai.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā