Deputāti Ventspilī diskutēs par vienotas Baltijas inovāciju telpas izveidi

(07.03.2012.)

Piektdien, 9.martā, Ventspilī pulcēsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu deputāti, lai Baltijas Asamblejas (BA) semināra ietvaros diskutētu par ilgtspējīgas un integrētas Baltijas valstu pētniecības un inovācijas telpas izveidi.

„Baltijas valstu parlamentārieši uzskata, ka valstīm ir jāapvieno resursi inovāciju veicināšanai. Šāda pieeja jau veiksmīgi strādā Ziemeļvalstīs, un arī mums būtu jāatrod labākais veids, kā racionāli izmantot Baltijas reģiona pētniecisko potenciālu un infrastruktūru,” uzsver BA Izglītības, zinātnes un kultūras komitejas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vucāns.

Pasākums notiks Ventspilī, jo pilsēta lielu vērību pievērš zinātņietilpīgas uzņēmējdarbības attīstīšanai un atbilstošas pētnieciskās infrastruktūras izveidei.

Semināra dalībnieki iepazīsies ar Ventspils Augsto tehnoloģiju parka darbu, apmeklēs uzņēmumu DendroLight, kas ražo inovatīvus kokmateriālus ar augtu pievienoto vērtību, kā arī Ventspils Augstskolu, kas izveidojusi aktīvu sadarbību ar uzņēmējiem un spēj ātri reaģēt uz darba tirgus pieprasījumu, īsā laikā sagatavojot nepieciešamos speciālistus.

Plānots, ka semināra dalībniekus uzrunās Ventspils Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Vītoliņš, Ventspils Augstskolas rektors Jānis Eglītis un Baltijas valstu parlamentu pārstāvji. Par savu inovāciju veicināšanas pieredzi stāstīs Vācijas un Ziemeļvalstu un eksperti, kā arī Baltijas zinātnes parku un inovācijas centru asociācijas pārstāvis.

Informācija par BA:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes, kā risināti BA dienaskārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā