Saeimas Ārlietu komisijā diskutēs par ACTA nolīgumu

(31.01.2012.)

Lai vēl pirms izskatīšanas Saeimā uzklausītu pēc iespējas vairāk iesaistīto pušu viedokļus par Latvijas pievienošanos Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīgumam (Anti-Counterfeiting Trade Agreement/ACTA), Saeimas Ārlietu komisija trešdien, 1.februārī, uz sēdi aicinājusi atbildīgo valsts institūciju un nevalstisko organizāciju pārstāvjus.

„Ņemot vērā plašo rezonansi, kādu sabiedrībā izraisījusi plānotā Latvijas pievienošanās tā dēvētajam pretpirātisma ACTA nolīgumam, rītdienas sēdē vēl pirms dokumenta iesniegšanas Saeimā vēlamies uzklausīt dažādu ekspertu viedokļus šajā jautājumā,” norāda komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš.

Komisijas priekšsēdētājs atzīmē, ka Saeimā atbildīgā par šī nolīguma ratifikācijas procesu būs Ārlietu komisija, līdzīgi kā tas ir ar citiem starptautiskiem līgumiem, tādēļ komisijas deputātiem jau laikus jāiegūst pēc iespējas plašāka informācija par ACTA nolīgumu.

„Lai arī rītdienas sēdē par šo jautājumu komisija nekādu lēmumu vēl nepieņems, tomēr būtiski ir sākt diskusiju, ļaujot viedokli un bažas paust arī nevalstiskā sektora un profesionālo asociāciju pārstāvjiem,” uzsver O.Kalniņš.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Ekonomikas ministrijas, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas, Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas, kā arī sociālo mediju aktīvisti, kuri aktīvi iestājas pret ACTA līgumu.

Ārlietu komisijas sēde notiks trešdien, 1.februārī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 307.telpā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā