Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas apsveikums Latvijas ļaudīm Ziemassvētkos

(22.12.2011.)

Līdz ar Ziemassvētku atnākšanu noslēgumam tuvojas notikumiem bagāts un saspringts gads. Tādēļ jo īpaši priecājamies, ka šie gaišie un ģimeniskie svētki mūsu steidzīgajā ikdienā ikreiz ienes mieru, ļauj aizmirst raizes, aicina ticēt, mīlēt un cerēt.

Ziemassvētki ir laiks, kad jo īpaši novērtējam neatsveramo prieku un atbalstu, ko ikdienā saņemam, esot kopā ar sev tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Kā laimīgas un saticīgas ģimenes pamats ir savstarpēja uzticēšanās un atbalsts, prieks par saviem bērniem un vecākiem, viņu sasniegumiem un iecerēm, arī stipras valsts pamats ir par savu valsti priecīgi un lepni iedzīvotāji. Tādēļ es aicinu ikvienu šajos svētkos būt priecīgam un lepnam par savu zemi, tautu un valsti, par mūsu kopīgajām vērtībām, ko sargāt un godāt – mūsu valodu un kultūru, mūsu vēstures mantojumu un sasniegumiem. Es aicinu ik dienas apzināties, ka mums Latvijā ir par ko priecāties un ar ko lepoties.
Ziemassvētkos, kad tumsa atkal dod ceļu gaismai un kristīgā pasaule svin Kristus piedzimšanas brīnumu, es aicinu ikvienu radīt prieku, rast mieru un piepildījumu lietās un cilvēkos, kas mums ir patiesi nozīmīgi.

Mainīt pasauli mēs varam, vien mainoties paši, tādēļ es novēlu mums visiem šajā laikā apņemties kļūt gaišākiem un labākiem. Gan savās domās, gan darbos. Cik lepni un priecīgi ik dienas būsim par sevi, tik lepna un laimīga būs mūsu Latvija.

Priecīgus, gaišus, ticības un cerību pilnus Ziemassvētkus!

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde