Āboltiņa: Cicerona balva kalpo kā atgādinājums par augstāko mērķi un atzinība par valstisku apziņu

(28.11.2011.)
Galerie

„Lai Cicerona balva mums šodien kalpo kā atgādinājums par augstāko mērķi un kā atzinība par valstisku apziņu un darbu visas sabiedrības labā!” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pirmdien, 28.novembrī, Latvijas Zinātņu akadēmijā sveicot Cicerona balvas laureātus.

„Mēs bieži vien ikdienas steigā paspējam kritizēt, pažēloties, pamanīt trūkumus, bet reizēm aizmirstam pateikt paldies par labu darbu un nesavtīgumu valsts labā. Novērtēt un paslavēt. Tādēļ es ar lielu gandarījumu piedalos Cicerona balvas pasniegšanas ceremonijā, kur šo sabiedrības cieņas balvu saņem cilvēki par īpašu devumu brīvas un neatkarīgas Latvijas labā,” uzrunājot klātesošos, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka jau 21.gadu dzīvojam brīvā un neatkarīgā Latvijā, un tas mūsu vēsturē ir ilgākais miera un patstāvības periods. Šie gadi ir aizritējuši tik spraigu notikumu, kāpumu un kritumu pilni, ka reizēm ikdiena mūs apņem kā miglājs, kad rokas stiepiena attālumā viss ir skaidrs, taču tālāk neredzam.

S.Āboltiņa uzsvēra - ikdienā ir svarīgi apstāties, izvērtēt paveikto un atgādināt galveno mērķi, kāpēc mēs katrs veicam savu ikdienas darbu, kāpēc mūsu bērni dzimst tieši šeit, kāpēc mēs tā uztraucamies par izglītības kvalitāti un sabiedrības līdzdalību valsts pārvaldīšanā. „Un šis galvenais mērķis ir brīvi, izglītoti un pārtikuši ļaudis, pār kuru galvām plīvo neatkarīgas Latvijas karogs,” teica Saeimas priekšsēdētāja.

Atgādinot Cicerona domu, ka „katra valsts ir tāda, kāda ir tās pārvaldītāja daba vai griba”, Āboltiņa norādīja, ka mūsu valstī vara pieder tautai, tā no sava vidus izvēl priekšstāvjus un tai ir tiesības ietekmēt politikas procesu ikdienā, ne tikai reizi četros gados vēlēšanās. „Ar to es gribu teikt, ka no mūsu pašu dabas un no mūsu pašu gribas ir atkarīgs, kāda būs mūsu valsts. Tā ir gan liela iespēja, jo pasaulē ir maz sabiedrību ar attīstītu demokrātiju, gan arī liela atbildība, jo visas neveiksmes un veiksmes ir pašu rokās,” pauda Saeimas priekšsēdētāja.  

 
Fotogrāfijas no pasākuma  pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157628189152511/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 5.maijā