Āboltiņa Tallinā uzrunās Baltijas reģiona attīstībai veltītu konferenci

(23.11.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien, 24.novembrī, Tallinā piedalīsies starptautiskā konferencē „Baltijas ceļš: pēc 20 gadiem. Atšķirību mazināšana Baltijas jūras reģionā”.

Solvita Āboltiņa kopā ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Eni Ergmu (Ene Ergma) piedalīsies paneļdiskusijā par galvenajiem izaicinājumiem Baltijas valstu sabiedrībām mūsdienu globalizētajā pasaulē. Konferenci atklās Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess (Toomas Hendrik Ilves).

Konferences dienaskārtībā būs arī diskusijas par atšķirību mazināšanu Baltijas reģionā, valodu un demokrātiju Baltijas etniski daudzveidīgajās sabiedrībās, kā arī reģionālo integrāciju Baltijas reģionā „ES 2020” stratēģijas kontekstā.

Konferencē piedalīsies politiķi, zinātnieki un eksperti no trim Baltijas valstīm, kā arī Zviedrijas, Polijas, Apvienotās Karalistes un Somijas.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt