Saeimas priekšsēdētāja ar LBAS vadību pārrunā turpmāko sadarbību

(02.11.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, turpinot 10.Saeimā veiksmīgi aizsākto sadarbību un dialogu ar sociālajiem partneriem, trešdien, 2.novembrī, uz sarunu par paveikto un turpmākajiem plāniem bija aicinājusi Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāju Pēteri Krīgeru un viņa vietniekus Egilu Baldzēnu un Līviju Marcinkēviču.

Tikšanās laikā S.Āboltiņa apliecināja, ka Saeima arī turpmāk būs atvērta iedzīvotāju un nevalstisko organizāciju iniciatīvām.

Atskatoties uz līdzšinējo sadarbību, Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības šī gada pavasarī rīkoto vēstuļu akciju, kurā iedzīvotāji aicināja parlamentu saglabāt priekšlaicīgās pensionēšanās iespēju, kā tiesības uz atvieglotām pensijām par darbu kaitīgos un smagos darba apstākļos. Saeimas priekšsēdētāja ar sociālajiem partneriem pārrunāja arī šodienas diskusiju atbildīgajā komisijā par attiecīgiem grozījumiem pensiju likumā.

Sarunas gaitā LBAS pārstāvji informēja, ka arī 11.Saeimā arodbiedrības ir uzsākušas sadarbību ar jauno parlamenta sasaukumu un ar saviem ierosinājumiem aktīvi līdzdarbojas komisiju darbā. 

Puses arī pārrunāja sociāli ekonomiskās un demogrāfijas aktualitātes, kā arī reģionālās attīstības jautājumus, tostarp situāciju Latgales reģionā.

Tikšanās noslēgumā LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers Saeimas priekšsēdētājai pasniedza ielūgumu piedalīties LBAS kongresā šī gada 2.decembrī.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas:
https://www.flickr.com/photos/saeima/6305759388/in/set-72157628035308988/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt