Saeimas komisija spriedīs par prasībām KNAB priekšnieka amata kandidātam

(23.08.2011.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien, 24.augustā, pirms galīgā lasījuma spriedīs par papildu kritēriju noteikšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amata kandidātam, ko paredzēs grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā.

„Rītdienas sēdē turpināsim darbu pie precīzāku un stingrāku prasību noteikšanas KNAB biroja vadītājam. Iepriekš uz otro lasījumu jau atbalstījām virkni būtisku prasību šī amata pretendentiem, tomēr prasību par jurista kvalifikāciju diemžēl deputātu vairākums noraidīja. Uzskatu, ka šāds lēmums nebija pareizs, jo KNAB vadītājam, kuram jāpieņem būtiski lēmumi administratīvās lietās, tomēr jābūt juristam. Tādēļ šādu priekšlikumu esam atkārtoti iesnieguši uz trešo lasījumu,” norāda komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Savukārt kā citu būtisku priekšlikumu, kas iesniegts uz galīgo lasījumu, komisijas priekšsēdētājs min sabiedrības par atklātību „Delna” ierosinājumu noteikt, ka divus gadus pirms pieteikšanās konkursā KNAB priekšnieka amata kandidāts nedrīkst būt ieņēmis amatus politiskajās partijās.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde notiks trešdien, 24.augustā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 408.telpā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt