Saeimas priekšsēdētāja piedalās Igaunijas valstiskās neatkarības atjaunošanas svētkos

(20.08.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa sestdien, 20.augustā, Tallinā piedalās svinīgajos pasākumos par godu Igaunijas faktiskās neatkarības atjaunošanas 20.gadadienai. Uz Tallinu S.Āboltiņa devusies pēc Igaunijas parlamenta priekšsēdētājas Enes Ergmas (Ene Ergma) uzaicinājuma.

Saeimas priekšsēdētāja kopā ar Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētājiem Igaunijas parlamentā (Riigikogu) apmeklēja Igaunijas de facto neatkarības atjaunošanas gadadienai veltīto Galā koncertu. Tāpat S.Āboltiņa piedalījās svinīgajā ceremonijā pie 20.augusta memoriālā akmens un svinīgajā pieņemšanā, ko par godu 20.augusta klubam un Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu vadītājiem rīko Igaunijas parlamenta priekšsēdētāja E.Ergma. 

„Šogad gan Igaunija, gan Latvija kopā, tikai ar dienas intervālu atzīmē valstiskās neatkarības atjaunošanas divdesmito gadadienu,” norāda S.Āboltiņa.  „Pirms divdesmit gadiem Ziemeļvalstu partneru atbalsts mums bija ļoti svarīgs. Tāpēc emu gandarīta, ka šodien Tallinā un rīt Rīgā svētkus svinēsim kopā - Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu vadītāji. Tas ne tikai simboliski, bet arī praktiski apliecina ciešo sadarbību, kāda izveidojusies starp mūsu reģiona valstīm,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja.  

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā