Budžeta komisija atbalsta valsts budžeta apropriāciju palielināšanu

(18.08.2011.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ceturtdien, 18.augustā, atbalstīja valsts budžetā noteikto apropriāciju palielināšanu vairākām ministrijām.

„Komisijā šodien atbalstījām apropriācijas palielināšanu Ekonomikas ministrijai kopumā par 83 196 latiem, taču noraidījām ministrijas lūgumu palielināt apropriāciju 43 gaisa kondicionēšanas iekārtu iegādei un uzstādīšanai tās darba telpās,” pauž Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.

Finansējums 23 tūkstošu latu apmērā nepieciešams četru jaunu Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību atvēršanai Lietuvā, Ukrainā, Baltkrievijā un Ķīnas Tautas Republikā, bet 15 tūkstoši latu - konkursa „Eksporta un inovācijas gada balva 2011” nodrošināšanai. Finansējums ministrijai arī nepieciešams, lai izpildītu spriedumu civillietā, kas nosaka piedzīt no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras nepilnus sešus tūkstošus latu SIA „L Ceļotājs” saistībā ar dalību izstādēs „Balttour 2008” un „ITB Berlin”.

Komisijā atbalstīta arī apropriācijas palielināšana 20 tūkstošu latu apmērā portāla www.latvia.travel aplikāciju izstrādei, kas piemērotas IPad, IPhone un Android telefoniem. Tas ļaus Latvijas tūrisma objektiem piesaistīt vairāk apmeklētāju, jo mūsu valsts viesiem būs iespēja informāciju par ievērojamākajām vietām iegūt mobilajās ierīcēs gan ceļojuma laikā, gan jau to plānojot, liecina Ekonomikas ministrijas informācija.

Komisija šodien atbalstīja arī apropriācijas palielināšanu par 1,2 miljoniem latu Satiksmes ministrijai saistībā ar Rīgas domes piedalīšanos Ziemeļu koridora projektā un Iekšlietu ministrijai gandrīz 800 tūkstošu latu apmērā robežsardzes funkciju nodrošināšanai, tostarp sekmīgai starptautisko operāciju norisei un atlīdzībai un piemaksām par nakts darbu operācijās iesaistītajām Valsts robežsardzes amatpersonām.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā