Saeimas priekšsēdētāja pateicas Kanādas vēstniekam par Latvijā paveikto

(06.07.2011.)
Galerie

Saeimas priekšsēdētaja Solvita Āboltiņa trešdien, 6.jūlijā, tikās ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Skotu Heteringtonu (Scott Heatherington), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

S.Āboltiņa pateicās vēstniekam par aktīvo darbu Latvijā un atzinīgi novērtēja S.Heteringtona paveikto abu valstu attiecību veicināšanā. Amatpersonas bija vienisprātis, ka pastāv iespējas paplašināt abu valstu sadarbību gan politikā, gan ekonomikā un kultūrā.

Vēstnieks izteica atzinību par lieliski noorganizēto Kanādas parlamenta Senāta priekšsēdētāja Noela Kinselas (Noël Kinsella) vizīti Latvijā pērnā gada janvārī, paužot, ka šādas tikšanās veido stabilu pamatu ciešām ilgtermiņa attiecībām visās jomās.

Saeimas priekšsēdētāja aicināja vēstnieku piedalīties 21.augusta divdesmitgadei veltītajos pasākumos, atzīmējot 20 gadus kopš Latvijas neatkarības faktiskās atjaunošanas. „Latvija augstu vērtē faktu, ka Kanāda nekad nav atzinusi Latvijas iekļaušanu Padomju Savienībā,” sacīja S.Āboltiņa, uzsverot, ka Kanāda 1991.gada 26.augustā bija pirmā no G7 valstīm, kas atjaunoja diplomātiskās attiecības ar Latviju. 

Vēstnieks akcentēja, ka ir jūtama pieaugoša Kanādas uzņēmēju interese par darbu Latvijā, un tas liecina, ka Latvija ir veiksmīgi pārvarējusi krīzi un atkal iegūst pievilcību ārvalstu investoru acīs. 

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka Latvijai ir svarīgi būt stabilam un uzticamam partnerim citām valstīm: „Latvija ir konsekventi strādājusi pie ekonomikas atjaunošanas programmas, nākamā gada budžets būs pēdējais, kurā jāveic konsolidācijas pasākumi. Strādājam, lai 2014.gadā Latvija būtu gatava ieviest eiro.”

Kā perspektīvu sadarbības jomu amatpersonas minēja arī tūrismu. Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka Latvija ārvalstu viesiem īpaši pievilcīga būs 2014.gadā, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Savukārt vēstnieks atzina, ka pats personīgi aicina savus draugus un paziņas atvaļinājumu pavadīt Latvijā, kas kanādiešiem ir samērā neapgūts reģions, taču piedāvā labas atpūtas iespējas par samērīgu cenu.

Pārrunājot nepieciešamību politikā iesaistīties jauniem cilvēkiem un veidot atvērtu parlamentu, Kanādas vēstnieks atcerējās savu vizīti Saeimā dienā, kad notika Ēnu diena un viņam bija iespēja tikties ar skolēniem, kas sekoja parlamentāriešu ikdienas darbam. S.Heteringtons augstu novērtēja iniciatīvas parlamenta atvērtības veicināšanai, uzsverot, ka ir būtiski veicināt jaunās paaudzes ienākšanu politikā. 

Ar Kanādas vēstnieku šodien tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājas Ojārs Kalniņš.

S.Heteringtons Kanādas vēstnieka amatam Latvijā akreditējies 2008.gada septembrī un darbu Latvijā beigs šī gada augustā. Iepriekš strādājis Kanādas Ārlietu un tirdzniecības ministrijā, kā arī Kanādas diplomātiskajās pārstāvniecībās Vācijā, Apvienotajā Karalistē un Ziemeļīrijā, Taizemē, Maskavā un Honkongā.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157627004637851/with/5907786329/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/saeimasab#p/a/u/1/2gc_kVrYKSc
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.
 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 29.aprīlī
10:00  Eiropas lietu komisijas sēde
13:50  Saeimas Prezidija sēde