Ingrīda Circene uzrunās starptautisku semināru par dzimumu līdztiesību

(30.06.2011.)

Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas (EPPA) Latvijas delegācijas vadītāja Ingrīda Circene piektdien, 1.jūlijā, Erevānā (Armēnijā) piedalīsies starptautiskā seminārā „Valsts budžeta plānošana kontekstā ar dzimumu līdztiesības politiku: no teorijas līdz praksei”. I.Circene uzrunās konferences dalībniekus par parlamentu lomu valsts budžeta plānošanā saskaņā ar dzimumu līdztiesības principiem, kā arī vadīs paneļdiskusiju.

„Joprojām daudz jādara, lai sekmētu dzimumu līdztiesību, tostarp veicinātu vienādas iespējas sievietēm un vīriešiem darba tirgū, nodrošinātu vienlīdzīgu atalgojumu, kā arī novērstu vardarbību ģimenē,” norāda I.Circene pirms uzrunas starptautiskajā seminārā. „Sievietes un vīrieši ir atšķirīgi, un to atšķirīgās vajadzības jāņem vērā politikas veidotājiem.”

„Ne tikai valsts, bet arī nevalstiskais sektors spēlē būtisku lomu valsts dzimumu politikas plānošanā. Tomēr tieši parlamentāriešiem jāraugās, lai valsts izdevumu plānošanā tiktu ņemti vērā dzimumu politikas principi,” uzsver I.Circene.

„Esmu pārliecināta, ka, tiklīdz dzimumu politika kļūs par makroekonomiskās politikas vadlīniju, parlamentāriešiem būs jānoraida likumdošanas iniciatīvas, kas nav balstītas dzimumu līdztiesības pieejā,” akcentē I.Circene, norādot, ka par to tiks diskutēt arī šajā seminārā.

Starptautisko diskusiju rīko Eiropas Padome sadarbībā Starptautiskās Frankofonijas organizāciju un Armēnijas Darba un sociālo lietu ministriju. I.Circene ir EPPA Sieviešu un vīriešu vienlīdzīgo iespēju komitejas locekle un uz Erevānu devusies kā vienīgā Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas pārstāve.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā