Saeimas komisija turpinās diskusiju par ideju atklāt mediju īpašniekus

(14.06.2011.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien, 15.jūnijā, pirms otrā lasījuma apspriedīs grozījumus likumā „Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem”, kuru mērķis noteikt prasību masu medijiem atklāt to īpašniekus un patiesā labuma guvējus.

„Rītdienas sēdē turpināsim diskusiju par iespējām Latvijas mediju vidi padarīt caurspīdīgāku. Šo jautājumu komisija ir skatījusi jau iepriekš un konceptuāli atbalstījusi likumprojektu. Taču tas vien, ka ir zināmi patiesā labuma guvēji un mediju īpašnieki, problēmu neatrisina, jo vēl paliek reklāmdevēju un kreditoru ietekme, kā arī trešo personu ietekme un daudzi citi faktori,” uzskata komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.

„Arī ārvalstu kolēģi atzīst, ka mediju un vārda brīvībai jābūt sabalansētai ar valsts regulējumu. Arī Zviedrijas parlamentārietis un Eiropas Padomes pārstāvis plašsaziņas līdzekļu brīvības jautājumos Matss Johansons paudis, ja tiktu atrasts optimāls veids, kā to izdarīt, tas būtu zelta atklājums visai Eiropai,” pauž I.Circene.

Uz komisijas sēdi aicinātā Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja Anda Rožukalne klātesošos iepazīstinās ar prezentāciju „Mediju īpašnieku atklātības jautājums: ES pieredze”.

Sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Valsts prezidenta kancelejas, Latvijas Žurnālistu asociācijas, Latvijas Preses izdevēju asociācijas, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas, Kultūras ministrijas un Uzņēmumu reģistra.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde notiks trešdien, 15.jūnijā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 11, Sarkanajā zālē.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt