Saeima ratificē līgumu par ES aģentūras izvietošanu Rīgā

(09.06.2011.)

Saeima ceturtdien, 9.jūnijā, otrajā galīgajā lasījumā atbalstīja likumprojektu, ar kuru tiek ratificēts līgums par Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes (BEREC) biroja izvietošanu Rīgā.

BEREC biroja praktiskā izveide Rīgā jau uzsākta. Iecerēts, ka šīs Eiropas Savienības (ES) aģentūras birojā Rīgā strādās aptuveni 30 darbinieki, ar laiku to skaitam vēl pieaugot. Savukārt uz sanāksmēm Rīgā regulāri ieradīsies eksperti no visām ES dalībvalstīm, kā arī Eiropas Komisijas. Tas sniegs ienākumus transporta, tūrisma un apkalpojošajā sfērā strādājošajiem uzņēmumiem. Šī gada februārī Rīgā jau notika pirmā BEREC plenārsēde.

Ar noslēgto līgumu par BEREC izvietošanu Rīgā Latvija apņemas pirmos divus gadus segt BEREC labiekārtotu biroja telpu īri Rīgā, iestādes oficiālajām automašīnām izsniegt diplomātiskās valsts numura zīmes, kā arī nodrošināt citas priekšrocības.

BEREC uzdevums ir veicināt sadarbību starp ES dalībvalstīm un Eiropas Komisiju, lai nodrošinātu ES tiesiskā regulējuma saskaņotu piemērošanu elektronisko komunikāciju jomā. Līdz Latvijai labvēlīga lēmuma pieņemšanas par BEREC biroja izvietošanu Rīgā mūsu valsts bija viena no retajām ES dalībvalstīm, kurā nebija izvietota neviena ES aģentūra.

 


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde