Pasniegs piemiņas zīmes barikāžu dalībniekiem Ventspilī

(01.06.2011.)

Ceturtdien, 2.jūnijā, Latvijas neatkarības aizstāvjiem Ventspilī pasniegs 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi.

Svinīgā pasākumā šādas piemiņas zīmes tiks pasniegtas 27 barikāžu aizstāvjiem no Puzes, Tārgales, Ugāles, Vārves un Ziru pagastiem, kā arī no Piltenes un Ventspils. Apbalvojumus pasniegs rakstniece un žurnāliste Marina Kosteņecka.

1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīme ir Latvijas Republikas valsts apbalvojums, kas izveidots, lai godinātu aktīvos Latvijas neatkarības aizstāvjus par 1991.gada janvārī un augustā parādīto drošsirdību, pašaizliedzību un iniciatīvu, par ieguldījumu organizatoriskajā un apgādes darbā, kā arī tām personām, kuras morāli un materiāli atbalstīja barikāžu dalībniekus.

Apbalvojumus piešķir piemiņas zīmes valde Saeimas priekšsēdētāja vadībā. Valdē ir vēl četri locekļi – 1991.gada barikāžu muzeja direktors Renārs Zaļais, rakstniece un žurnāliste Marina Kosteņecka, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis un Saeimas Kancelejas direktors Māris Steins.

Pirmā piemiņas zīme pasniegta 1996.gada 20.janvārī, un līdz šim apbalvots gandrīz 31 tūkstotis barikāžu dalībnieku.

Piemiņas zīmei 1999.gadā ar īpašu likumu piešķirts valsts apbalvojuma statuss.

Svinīgais apbalvošanas pasākums Ventspilī ceturtdien, 2.jūnijā, notiks Ventspils novada domes zālē, Skolas ielā 4, plkst.16.00.

Pielikumā apbalvojamo saraksts svinīgajam pasākumam Ventspilī.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt