Konferencē Saeimā akcentē politisko atbildību nacionālās attīstības stratēģijas procesā

(29.04.2011.)

Valsts attīstības stratēģijām jau to izstrādes gaitā jāsaņem plašs politiskais atbalsts, jo līdz šim tieši politiskās atbildības trūkums bijis vājākais posms plānu īstenošanā. To piektdien, 29.aprīlī, akcentēja Saeimā notikušās konferences „Optimāls nacionālo attīstības stratēģiju ieviešanas un uzraudzības mehānisms” dalībnieki.

„Šodien tika izteikti daudzi un dažādi viedokļi un ieteikumi, un mēs ieguvām vērtīgu materiālu. Šīs konferences mērķis bija dot pienesumu tam, lai mūsu valsts stratēģiskās attīstības plāni būtu reāli izpildāmi, un iezīmēt varbūtējo mehānismu, kā to īstenot. Tāpēc jau nākamnedēļ Attīstības plānošanas apakškomisijā sāksim pētīt ierosinājumus un priekšlikumus,” konferences noslēgumā sacīja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Attīstības plānošanas apakškomisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis.

Tiešsaistē balsojot par iepriekš iesūtītajiem un apkopotajiem priekšlikumiem un ieteikumiem, konferences dalībnieki, pauda viedokli, ka būtisks ir arī izpildāmu mērķu uzstādījums un to reāla ieviešana dzīvē, kā arī īstenojamo stratēģiju izpildes uzraudzība un kontrole. Akcentēta tika arī attīstības plānu un finansējuma sasaiste. 

Konferences darba kārtībā bija pašreizējā situācija valsts attīstības plānošanā, kā arī diskusija un viedokļu apmaiņa par Latvijai piemērotāko mehānismu attīstības plānu un stratēģiju izstrādē, īstenošanā, uzraudzībā un kontrolē.

Konferenci rīkoja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Attīstības plānošanas apakškomisija sadarbībā ar Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisiju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Konferencē piedalīties Saeimas deputāti, nozaru un nevalstisko organizāciju pārstāvji, uzņēmēji, kā arī plānu un stratēģiju izstrādē iesaistītie eksperti.

Konferences darbā izmantotie materiāli nākamnedēļ būs pieejami Saeimas mājaslapā www.saeima.lv, kā arī Stratēģiskās analīzes komisijas ideju platformā www.saki.lv.


Fotogrāfijas no konferences pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/5669203208/in/photostream/
Video no konferences pieejams: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/1/rQS0gNgf8MI  
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 
Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt