Jauniešu Saeimas mājaslapa piesaista arvien vairāk apmeklētāju

(28.04.2011.)

Divu dienu laikā kopš sākusi darboties Jauniešu Saeimas mājaslapa www.jauniesusaeima.lv, tā apmeklēta vairāk nekā 1300 reizes, un kopumā dažādas mājaslapas sadaļas apskatītas vairāk nekā 35000 reižu.

Jauniešu Saeimas mājaslapā www.jauniesusaeima.lv līdz 22.maijam norisināsies improvizēta vēlēšanu kampaņa. Šajā interneta vietnē Latvijas skolu jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem ir aicināti sacensties ar savām idejām, lai kļūtu par vienu no 100 Jauniešu Saeimas deputātiem.

Liela daļa mājaslapas apmeklētāju tajā nonāk no citām interneta adresēm, tostarp Saeimas mājaslapas www.saeima.lv un saitēm sociālo mediju Twitter un Facebook ierakstos. Savukārt trešā daļa apmeklētāju jau zinājuši mājaslapas adresi www.jauniesusaeima.lv.

Vairums mājaslapas apmeklētāju jeb 45,5 procenti ir portāla www.draugiem.lv lietotāji, kuri ar savu profilu var nobalsot par kandidāta izvirzīto ideju. Katram vēlētājam ir tikai viena balss, kuru mēneša laikā var pārcelt no viena kandidāta pie cita. Iesniegt idejas un nobalsot par tām varēs līdz 22.maija plkst.23.59.

Tie 100 jaunieši, kuru idejas būs guvušas vislielāko balsu skaitu, jau 3.jūnijā varēs iejusties deputātu lomās. Jauniešu Saeimas norise būs pietuvināta Saeimas darba ikdienai - plānots darbs nozaru komisijās, Saeimas sēdē ar debatēm un balsošanu. Pēc debatēm Jauniešu Saeima pieņems rezolūciju, kurā būs apkopotas jauniešiem aktuālas idejas par Latvijas izaugsmi un nākotni.

Jauniešu Saeimas moto ir „Caur pieredzi uz izpratni!”, jo pašu līdzdalība un spēles moments ļauj jauniešiem labāk iepazīt parlamenta ikdienas darbu un izprast politiskos procesus parlamentārajā demokrātijā. 

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde