Dace Reinika tiksies ar Tērvetes un Dobeles bāriņtiesu darbiniekiem

(14.04.2011.)

Saeimas Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisijas priekšsēdētāja Dace Reinika piektdien, 15.aprīlī, dosies uz Tērvetes un Dobeles novadiem, lai tiktos ar iedzīvotājiem, sociālo dienestu un bāriņtiesu darbiniekiem, kā arī novadu pašvaldību vadību.

„Apakškomisijas darbā ir svarīgi iegūt patiesu un nepastarpinātu informāciju par reālajām problēmām reģionos, kas dažkārt izsaka daudz vairāk nekā sausi skaitļi un statistika,” pauž D.Reinika.

Apakškomisijas priekšsēdētāja norāda, ka šī vizīte ļaus klātienē iepazīt aktualitātes bērnu aprūpē un bāriņtiesu darbā. Plānots arī tikties ar Valsts sociālās aprūpes centra „Zemgale” filiāles „Īle” iemītniekiem, lai iepazītu viņu ikdienas rūpes un problēmas.

Vizītes laikā Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisijas priekšsēdētāja plāno pārrunāt aktualitātes bāriņtiesu darbā, ģimenes politikas plānošanā, kā arī izmaiņas sociālajā jomā un to ietekmi uz novadu iestāžu darbu.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt