Saeimas deputāti Briselē tiekas ar NATO ģenerālsekretāru

(28.03.2011.)
Galerie

Lai pārrunātu NATO aktuālās dienaskārtības jautājumus, Saeimas deputāti no vairākām parlamenta komisijām 28.martā NATO mītnē Briselē tikās ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu (Anders Fogh Rasmussen).

Ziemeļatlantijas līguma organizācijas galvenās mītnes apmeklējuma laikā Saeimas deputāti tikās ar NATO ģenerālsekretāra vietnieku Dirku Brengelmanu (Dirck Brengelmann) un NATO ģenerālsekretāra vietnieka Gabora Iklodi (Gabor Iklody) pakļautībā izveidotās jauno drošības izaicinājumu nodaļas Enerģētikas drošības apakšnodaļas vadītāju Mihaelu Rīli (Michael Rühle), kā arī citām NATO amatpersonām.

Vizītes ietvaros tika pārrunāti NATO nākotnes izaicinājumi un spējas pēc Lisabonas samita, kurā pieņemta Ziemeļatlantijas līguma organizācijas jaunā stratēģiskā koncepcija. Diskutēts arī par NATO lomu 21.gadsimtā un piemērošanos jaunajiem drošības izaicinājumiem. Tāpat pārrunāta NATO aizsardzības politikas plānošana, partnerību politika, kā arī NATO operācija Afganistānā.

Saeimas delegācijā bija Saeimas priekšsēdētājas biedrs, Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs, kā arī šo komisiju deputāti Jānis Dombrava, Iveta Grigule, Ivans Klementjevs, Visvaldis Lācis, Igors Pimenovs, Uģis Rotbergs, Kārlis Seržants, Staņislavs Šķesters un Didzis Zemmers.  

Saeimas deputātu vizīte NATO galvenajā mītnē tika organizēta pēc NATO iniciatīvas. Ceļa, viesnīcas, kā arī transporta izdevumus pilnībā sedza uzņemošā puse.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 2.maijā
09:00  Saeimas 2024.gada 2.maija kārtējā sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 2.maija atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem