Saeima apstiprina parlamentārās izmeklēšanas komisijas sastāvu

(17.03.2011.)
Galerie

Saeima ceturtdien, 17.martā, apstiprināja sastāvu parlamentārās izmeklēšanas komisijai par iespējamām pretlikumīgām darbībām sakarā ar A/S „Parex banka” pārņemšanas un restrukturizācijas procesu.

Komisijas sastāvā apstiprināti deputāti Dzintars Rasnačs (VL-TV/LNNK), Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), Māris Kučinskis (PLL), Andris Šķēle (PLL), Andris Bērziņš (ZZS/Vidzeme), Jānis Vucāns (ZZS), Aleksejs Loskutovs (Vienotība), Jānis Reirs (Vienotība), Jānis Ādamsons (SC) un Igors Pimenovs (SC).

Komisija šodien sanāca arī uz pirmo sēdi, kuras darba kārtībā bija komisijas priekšsēdētāja ievēlēšana. Komisijas priekšsēdētāja amatam tika izvirzīts deputāts Igors Pimenovs. Aizklātā balsojumā, divas reizes balsojot ar vēlēšanu zīmēm, balsis „par” un „pret” sadalījās vienādi un komisijas vadītājs šodien ievēlēts netika. Komisijas sēdē izsludināts pārtraukums.

Komisija izveidota pēc 40 deputātu ierosinājuma.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentārās izmeklēšanas komisijas, jo to pieprasa ne mazāk kā viena trešdaļa deputātu.

 

Saeimas Preses dienests
Tālr.: 67087218, mob.: 26136160
E-pasts: prese@saeima.lv

 

 

Svētdien, 26.maijā