Saeimas komisijā ar arodbiedrībām apspriež iedzīvotāju priekšlikumus

(11.03.2011.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti 10.martā tikās ar arodbiedrību pārstāvjiem, lai diskutētu par Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības rīkotās vēstuļu akcijas ietvaros saņemtajiem iedzīvotāju priekšlikumiem.  

„Vairāk nekā 25 tūkstoši iedzīvotāju, arodbiedrību mudināti, ir vērsušies Saeimā ar aicinājumu saglabāt priekšlaicīgās pensionēšanās iespēju, kā arī saglabāt tiesības uz atvieglotām pensijām par darbu kaitīgos un smagos darba apstākļos. Iedzīvotāji vēstulēs arī prasa samazināt sociālās apdrošināšanas iemaksu likmi darba ņēmējiem. Ņemot vērā šo nozīmīgo iedzīvotāju aktivitāti, ar arodbiedrību pārstāvjiem un atbildīgo ministriju pārstāvjiem runājām par iespējām īstenot šīs prasības,” informē Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. 

Komisijas priekšsēdētāja informē, ka ar arodbiedrībām panākta vienošanās diskusiju par konkrētiem soļiem gan pensiju jautājumos, gan sociālās  apdrošināšanas jomā turpināt, strādājot pie 2012.gada budžeta sagatavošanas. „Tas ir reālākais termiņš, kad kontekstā ar kopējo situāciju valstī varam domāt gan par izmaiņām sociālās apdrošināšanas sistēmas finansēšanā, gan vērtēt priekšlaicīgās pensionēšanās jautājumu,” norāda A.Barča. 

Komisijas sēdē piedalījās Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Industriālo nozaru arodbiedrības, Latvijas arodbiedrības „Enerģija” Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības, Latvijas Veselības un sociālas aprūpes darbinieku arodbiedrības, Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības, Latvijas Celtnieku arodbiedrības, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības, Labklājības ministrijas un Finanšu ministrijas pārstāvji. 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā