Saeimas deputāti spriedīs par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu sodu politiku

(07.03.2011.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien, 8.martā, ar atbildīgo institūciju pārstāvjiem spriedīs par praksi, piemērojot administratīvos sodus autovadītājiem un velosipēdistiem par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

„Statistika liecina, ka situācija ceļu satiksmē kļūst labāka – pagājušajā gadā par gandrīz 15 procentiem samazinājies ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits. Tomēr vienlaikus 2010.gadā ļoti būtiski palielinājies administratīvi sodīto velosipēdistu un mopēdistu skaits. Rītdienas sēdē vēlamies noskaidrot, kādi ir iemesli tam, ka teju par 25 procentiem pieaudzis administratīvi sodīto velosipēdistu skaits,” norāda komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

„Vai Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzētie daudz mazākie sodi par velosipēda vadīšanu apreibinošu vielu ietekmē nepalielina risku, ka šādi protokoli tiek noformēti arī dzērumā braukušiem autovadītājiem? Komisijas deputāti vēlas gūt pārliecību, ka tiesībsargājošās iestādes, piemērojot sodus, strādā likuma ietvaros,” norāda A.Latkovskis. 

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde notiks otrdien, 8.martā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 408.telpā.

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt