Imants Lieģis: vardarbība pret Lībijas civiliedzīvotājiem ir nosodāma

(22.02.2011.)

NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Latvijas delegācijas vadītājs Imants Lieģis pauž nosodījumu vardarbībai, ko Lībijas valsts vērsusi pret tās civiliedzīvotājiem. Viņš informē, ka NATO PA Lībijai gatavojas izteikt oficiālu nosodījumu.

No 19. līdz 22.februārim Beļģijas galvaspilsētā Briselē notiekošajā NATO PA triju komiteju kopējā sēdē tika atzīmētas Ziemeļatlantijas alianses īpašās attiecības ar šī reģiona valstīm Ēģipti un Tunisiju, kuras ir nozīmīgi partneri NATO Vidusjūras dialogā.

Šīm valstīm izsakot tādu aicinājumu, NATO PA pauž gatavību izskatīt iespējas sniegt atbalstu situācijas uzlabošanai tajās, informē I.Lieģis. Nākamnedēļ Grieķijas galvaspilsētā Atēnās notiks NATO Vidusjūras dialoga valstu tikšanās, kuras laikā tiks konkrētāk skatīta organizācijas iespējamā iesaiste situācijas stabilizēšanā Vidusjūras reģionā.

NATO Parlamentārā Asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt