Saeimas deputāti debatē par valsts ārpolitiku

(27.01.2011.)
Galerie

Ceturtdien, 27.janvārī, Saeimas kārtējās sēdes laikā notika debates par ārpolitikas un Eiropas Savienības (ES) jautājumiem.

Ar ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un ES jautājumos uzstājās ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis.

Pēc ministra ziņojuma debatēs runāja 25 deputāti, tostarp Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, Saeimas sekretārs Kārlis Šadurskis, Saeimas sekretāra biedrs Dzintars Rasnačs, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis, kā arī visu frakciju pārstāvji.

Ar sēdes stenogrammas melnrakstu un skaņu ierakstiem ikviens interesents var iepazīties Saeimas interneta mājaslapā: https://www.saeima.lv/lv/streams/steno .

Izmaiņas Saeimas kārtības rullī, kas paredz ārpolitikas debašu rīkošanu, ar Saeimas lēmumu tika veiktas 2010.gada rudenī.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli ārlietu ministram ne vēlāk kā 16.janvārī Saeimā jāiesniedz ar Ministru prezidentu saskaņots ikgadējais ziņojums par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā. Šajā ziņojumā jāietver arī informācija par darbību ES jautājumos.

Saeimas Prezidijs ikgadējo ārlietu ministra ziņojumu iekļauj izskatīšanai Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas dienai (26.janvārim) tuvākajā Saeimas kārtējā sēdē.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde