Saeima par glābēju maldināšanu paredz sodu arī juridiskām personām

(20.01.2011.)

Saeima ceturtdien, 20.janvārī, trešajā lasījumā atbalstīja izmaiņas Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas arī juridiskām personām paredz administratīvo atbildību par nepamatotu speciālo dienestu izsaukšanu un tāda notikuma inscenēšanu, uz kuru jāreaģē speciālajiem dienestiem.

Nepieciešamība paredzēt sodu arī juridiskām personām aktualizējusies pēc meteorīta nokrišanas inscenēšanas Mazsalacā, kā rezultātā ugunsdzēsēji un policisti tika iesaistīti reaģēšanā uz nepatiesu notikumu, norāda likumprojekta autori.

Likuma grozījumi par ugunsdzēsēju un glābēju, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citu speciālo dienestu apzināti nepamatotu izsaukšanu paredz sodu juridiskām personām no 100 līdz 1000 latiem. Savukārt fiziskām personām varēs piemērot naudas sodu amplitūdā no 25 līdz 100 latiem.

Jaunajā likuma redakcijā paredzēts sods arī par apzinātu informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai apzinātu nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā rezultātā speciālie dienesti ir iesaistīti reaģēšanā uz šādu informāciju vai notikumu. Naudas sods fiziskām personām paredzēts no 25 līdz 150 latiem, bet juridiskām personām – no 500 līdz 5000 latiem. 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā