Āboltiņa: barikāžu laikā piedzima īsta ceturtā vara

(19.01.2011.)
VideoGalerie

Trešdien, 19.janvārī, tiekoties ar 1991.gada barikāžu laika žurnālistiem, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka barikāžu laikā, neskatoties uz padomju totalitārās varas 50 gadiem, piedzima īsta ceturtā vara.

Uzrunājot svinīgā pasākuma dalībniekus, S.Āboltiņa pateicās par viņu drosmi un misijas apziņu, pildot savus pienākumus barikāžu laikā. „Ne jau velti vieni no galvenajiem OMON uzbrukuma mērķiem bija radio un televīzija. Ne jau velti šāva uz kino operatoriem. Tās bija viņu bailes, ka tiks iemūžināta patiesība, varonība un kādas mazas valsts alkas pēc brīvības, ko ieraudzītu visa pasaule,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja. Viņa pieminēja Bastejkalnā nošautā Andra Slapiņa pēdējos vārdus: „Filmē mani!”, kas mums saka - viņš bija gatavs radīt vēsturiskas patiesības liecības ne tikai ar savu darbu, bet pat ar savu nāvi. „Tas ir apbrīnojams varonības un pašaizliedzības paraugs,” uzsvēra S.Āboltiņa.

S.Āboltiņa pauda, ka pirms divdesmit gadiem Latvijas patrioti devās pildīt savu misiju. Par spīti traģiskajiem notikumiem cilvēki devās uz barikādēm, citi uz Rīgu sūtīja stipriem latviešu rakstiem izrakstītus cimdus, lai aizstāvjiem nesalst rokas, citi gatavoja zupu un nesa tēju. Savukārt žurnālisti veica savu svarīgo misiju - informēja cilvēkus, cik būtiski ir tieši šobrīd nosargāt savu valsti, teica Saeimas priekšsēdētāja.

Tikšanās ar barikāžu laika žurnālistiem, operatoriem un fotogrāfiem notika Saeimas nama Viesu zālē. Piedalīties tajā bija aicināti vairāk nekā 100 aktīvisti, kuri 1991.gadā iesaistījās barikāžu laika notikumu atspoguļošanā.


Foto no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157625860360974/with/5369681619/
Video: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/0/nunNOTDvpFA

Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta!
 


 
Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta