Saeimas komisija: Latvija sekmīgi piedalās glābšanas darbos ārvalstīs

(10.12.2010.)

Latvijas glābēju līdzšinējā sekmīgā sadarbība ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem plūdu seku likvidēšanā ārvalstīs ir labs piemērs citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. To piektdien, 10.decembrī, apstiprinot nacionālo pozīciju par ES civilās aizsardzības spēju stiprināšanu, atzina Saeimas Eiropas lietu komisija.  

Komisijas deputāti atzinīgi novērtēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sekmīgo darbību Baltijas valstu kopīgā plūdu seku likvidēšanas projektā. Mūsu valsts glābēji kopā ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem izveidojuši augstas veiktspējas sūknēšanas moduli BalticFloodCombat. Šī ES finansētā sadarbības projekta ietvaros Latvijas, Lietuvas un Igaunijas dienesti kopīgi jau snieguši palīdzību plūdu seku likvidēšanā Polijā un Moldovā.

„Baltijas valstu glābēji jau praksē pierādījuši savu augsto profesionalitāti un spēju efektīvi sadarboties. Šis ir viens no sekmīgiem starptautiskās sadarbības projektiem, kas var kalpot par piemēru arī visai Eiropas Savienībai laikā, kad tā meklē iespējas ciešākai sadarbībai iespējamo katastrofu seku likvidēšanā,” uzsver komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis. 

Jautājums par ES civilās aizsardzības un humānās palīdzības sniegšanas spēju stiprināšanu tiks skatīts 14.decembrī ES Vispārējo lietu padomē.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde