Solvita Āboltiņa: parlamenta un NVO sadarbība jāpaceļ jaunā līmenī

(29.11.2010.)
VideoGalerie

Saeimas un nevalstisko organizāciju sadarbība jāpaceļ jaunā līmenī, lēmumu pieņemšanā kā līdzvērtīgus partnerus iesaistot sabiedrības pārstāvjus. To pirmdien, 29.novembrī, tiekoties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

„Jau nākamnedēļ finanšu ministrs Saeimā iesniegs nākamā gada budžeta projektu, un to sāks skatīt Saeimas komisijas. Aicinu nevalstiskās organizācijas kā līdzvērtīgus partnerus nākt uz parlamentu, aktīvi iesaistīties komisiju darbā, vērtēt budžeta projektu un nākt klajā ar saviem priekšlikumiem,” norādīja S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja sarunā uzsvēra, ka 10.Saeimā ievēlēti sešdesmit jauni deputāti un šis ir piemērots laiks, lai parlamentā censtos iedibināt jaunu politisko kultūru un lēmumu pieņemšanas tradīcijas. Viņa rosināja kopā ar pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem organizēt publiskas diskusijas, kurās apspriestu sabiedrībā aktuālus jautājumus.

NVO tikšanās laikā pārstāvji pauda gandarījumu, ka S.Āboltiņa, kura par sadarbību ar nevalstisko sektoru bija atbildīga jau iepriekšējā Saeimas sasaukuma laikā, turpinās aizsākto arī kā 10.Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa apliecināja, ka arī nākamgad tiks rīkots ikgadējais Saeimas un nevalstisko organizāciju forums, un rosināja jau drīzumā sākt strādāt pie foruma programmas.

Ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu šodien tikās pārstāvji no Latvijas Pilsoniskās alianses, Latvijas Bērnu foruma, Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkla, Eiropas Kustības Latvijā, Latvijas Pensionāru federācijas un Rīgas Samariešu apvienības.


Fotogrāfija no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/5217875102/
Video no tikšanās: https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/0/GxVC5kqOsHE
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā