Saeimā strādās apakškomisijas sabiedrības veselības un sociālās drošības jomās

(23.11.2010.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti otrdien, 23.novembrī, izveidoja Sabiedrības veselības apakškomisiju un Sociālās drošības apakškomisiju.

Sabiedrības veselības apakškomisijā strādās deputāti Aija Barča (ZZS), Māris Dzelzskalns (ZZS), Andrejs Klementjevs (SC), Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), Liene Liepiņa (Vienotība), Vitālijs Orlovs (SC), Rita Strode (PLL), Ilze Vergina (Vienotība), Ilze Viņķele (Vienotība) un Igors Zujevs (SC).

Savukārt jaunajā Sociālās drošības apakškomisijā darbosies deputāti Aija Barča (ZZS), Silva Bendrāte (Vienotība), Andris Bērziņš (ZZS/Zemgale), Māris Dzelzskalns (ZZS), Andrejs Klementjevs (SC), Inese Laizāne (VL-TB/LNNK), Liene Liepiņa (Vienotība), Ilze Viņķele (Vienotība) un Igors Zujevs (SC).

Sabiedrības veselības apakškomisijas uzmanības lokā būs aktuālie jautājumi veselības nozarē, bet Sociālās drošības apakškomisijas darbakārtībā – situācija sociālās drošības sistēmā. Abu nozaru aktualitātes iepriekš tika skatītas arī 9.Saeimā izveidotajās tāda paša nosaukuma apakškomisijās.

Jaunās apakškomisijas uz pirmo sēdi sanāks nākamnedēļ, kad arī plānots ievēlēt apakškomisiju priekšsēdētājus un sekretārus. Apakškomisiju darbā aicināti piedalīties arī citi deputāti no katras Saeimas frakcijas. 

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli darbu sagatavošanai vai sevišķu uzdevumu veikšanai komisija no saviem locekļiem var ievēlēt ne vairāk kā divas apakškomisijas. Apakškomisijas sastāvā var iekļaut arī deputātus, kas nav attiecīgās komisijas locekļi, ja viņi tam piekrīt.

 


 Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde