Saeimas komisija: budžets jāpieņem vēl decembrī

(17.11.2010.)

2011.gada budžets jāpieņem vēl šī gada decembrī, trešdien, 17.novembrī, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē pauda tajā strādājošie deputāti.

Sēdes laikā gan pozīcijas, gan opozīcijas deputāti bija vienisprātis, ka budžets ir jāpieņem decembrī. „Mēs nedrīkstam pārlikt budžeta pieņemšanu uz nākamo gadu, jo novilcināšanās sekas ir 30 miljonu konsolidācija par katru mēnesi, kad nav pieņemts budžets,” norāda komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.

Īpašu uzmanību deputāti pievērsa sociālajiem jautājumiem, kā būtisku uzsverot nepieciešamību nesamazināt finansējumu visneaizsargātākajām iedzīvotāju grupām un atbalstīt jaunos vecākus.

Deputāti uzklausīja Finanšu ministrijas sagatavoto ziņojumu par vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvaru 2011.-2013.gadam un diskutēja par ministrijas priekšlikumiem par 2011.gada valsts budžetā īstenojamiem fiskālas konsolidācijas pasākumiem.

„Šobrīd mēs iepazīstamies ar iespējamajiem budžeta veidošanas scenārijiem, tādēļ aicinājām pārstāvjus no Finanšu ministrijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras paust savu viedokli,” skaidro J.Reirs. Aicinātie eksperti un komisijas deputāti bija vienisprātis, ka jānovērš ēnu ekonomikas draudi.

Komisijas priekšsēdētājs pauda gatavību sadarboties ar ieinteresētajām organizācijām, izskatot viņu priekšlikumus un diskutējot par iespējām ieviest uzlabojumus biznesa sektorā, nodokļu iekasēšanā un citās ar komisijas kompetenci saistītās jomās.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā