Imants Lieģis: jāveicina NATO un ES sadarbība

(09.11.2010.)

Jāmeklē jauni veidi, kā stiprināt NATO un Eiropas Savienības (ES) sadarbību, un viens no efektīvākajiem sadarbības formātiem varētu būt NATO Parlamentārā Asambleja (PA), norāda NATO PA Latvijas delegācijas jaunais vadītājs Imants Lieģis, kurš šīs nedēļas nogalē dosies uz NATO PA sesiju Varšavā.

„Latvijas interesēs ir daudz ciešāka NATO un Eiropas Savienības sadarbība. Jāmeklē jauni un radoši risinājumi kā tuvināt abas mums nozīmīgās organizācijas. Laikā, kad savu darbu beigs Rietumeiropas Savienība, par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas un Eiropas Savienības parlamentārās sadarbības forumu varētu kļūt tieši NATO Parlamentārā Asambleja,” uzsver I.Lieģis.

Iespējas veicināt NATO un ES sadarbību I.Lieģis ar citu NATO dalībvalstu parlamentāriešiem pārrunās gaidāmajā NATO PA gadskārtējā sesijā, kas no 12. līdz 16.novembrim notiks Polijas galvaspilsētā Varšavā.   

I.Lieģis arī nosūtījis vēstuli Apvienotās Karalistes NATO PA delegācijas loceklim, Lordu palātas pārstāvim Maiklam Džoplingam. Vēstulē I.Lieģis pauž atbalstu britu parlamentārieša redzējumam par ES Kopējās drošības un aizsardzības politikas nākotnes attīstību pēc tam, kad šī gada beigās beigs pastāvēt Rietumeiropas Savienība.

„Latvijas NATO Parlamentārās Asamblejas delegācija konsekventi paudusi atbalstu labākai NATO un ES sadarbībai. Patlaban mums ir lieliska iespēja runāt par šīm problēmām un meklēt inovatīvus risinājumus,” vēstulē pauž I.Lieģis.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā