Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija veidos divas apakškomisijas

(09.11.2010.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti otrdien, 9.novembrī, vienojās par Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisijas un Dzimumu līdztiesības apakškomisijas izveidi.

Kā norāda Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene, apakškomisija īpaši bērnu tiesību aizsardzībai darbojusies jau iepriekšējos četros Saeimas sasaukumos, un arī patlaban ir būtiska šādas apakškomisijas izveide, lai īpaši veicinātu sabiedrības neaizsargātākās daļas – bērnu – interešu aizsardzību.

„Statistika liecina, ka arī dzimumu līdztiesības jautājumi Latvijā joprojām ir ļoti aktuāli, taču tiem netiek pievērsta pietiekami liela uzmanība. Vīriešu un sieviešu līdztiesība patlaban ir aktuāls temats arī Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā. Lai apliecinātu, ka tādi jautājumi kā vardarbība ģimenē, cilvēktirdzniecība un sieviešu līdzdalība politiskajos procesos ir nozīmīgi arī mūsu parlamentam, lēmām par Dzimumu līdztiesības apakškomisijas atjaunošanu arī šajā sasaukumā,” pauž I.Circene.

Paredzēts, ka Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisijas, kā arī Dzimumu līdztiesības apakškomisijas sastāvs tiks apstiprināts nākamnedēļ.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt