Latvijas, Lietuvas, Igaunijas parlamentārieši un ārlietu ministri Saeimā diskutēs par Baltijas valstu sadarbību

(21.10.2010.)

Saeimā piektdien, 22.oktobrī, Baltijas Padomes sesijas ietvaros Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentārieši un ārlietu ministri spriedīs par Baltijas valstu politiskās un ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējām. 

Baltijas Padomes 16.sesijā ar ziņojumu uzstāsies Baltijas Asamblejas prezidente Ērika Zommere un Latvijas ārlietu ministrs Aivis Ronis, kurš pilda arī Baltijas Ministru padomes Sadarbības padomes priekšsēdētāja pienākumus. Tāpat ar ziņojumiem klajā nāks Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets (Urmas Paet) un Lietuvas ārlietu ministra vietnieks Egidijs Meilūns (Egidijus Meilūnas).

Ziņojumiem sekos diskusija, kā arī 16.Baltijas Padomes kopīgā paziņojuma parakstīšana.

Baltijas Padomes sanāksme notiks Baltijas Asamblejas 29.sesijas ietvaros, kas 21. un 22.oktobrī norit Saeimā. Baltijas Padome apvieno Baltijas Asamblejā strādājošos Baltijas valstu parlamentāriešus un triju Baltijas valstu izpildvaru pārstāvjus, kuri darbojas Baltijas Ministru Padomē.   

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm. Baltijas Asambleja pauž kopīgu nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. Baltijas Asambleju veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katra Baltijas valstu parlamenta.
 
Baltijas Padomes 16.sesija sāksies plkst.11.45 Saeimas sēžu zālē, Jēkaba ielā 11.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā