Arī vasaras pēdējā mēnesī iedzīvotāji apmeklē Saeimu

(14.09.2010.)

Augustā Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā vērsušās 132 personas, savukārt vasaras mēnešos kopumā centru apmeklējuši 394 cilvēki. To otrdien, 14.septembrī, izskatot Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja sagatavoto pārskatu par darbu augustā, noskaidroja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti.

Lielākā daļa apmeklētāju uz parlamentu bija nākuši, lai saņemtu uzziņas un informāciju par Saeimas darbu, tostarp konkrētu likumprojektu virzību, kā arī lai paustu viedokli par situāciju valstī.

Augustā iedzīvotāji izmantojušu arī iespēju apmeklētāju centra telpās tikties ar Saeimas amatpersonām. Ar iedzīvotājiem tikās Saeimas deputāti Aija Barča, Ainārs Latkovskis (JL), Vitālijs Orlovs (SC), Igors Pimenovs (SC) un Jānis Strazdiņš (ZZS).

Ievērojams apmeklētāju skaita pieaugums gaidāms šo piektdien, 17.septembrī, kad Saeimā notiks atvērto durvju diena, noskaidroja deputāti. Jau patlaban Saeimas apmeklējumam pieteikušies aptuveni 2000 cilvēku no visiem Latvijas reģioniem, tostarp, Daugavpils, Ventspils, Jelgavas, Salacgrīvas un Valmieras.

Augustā Saeimā saņemti 428 iesniegumi. Visvairāk iesniegumu adresēts atsevišķiem Saeimas deputātiem un komisijām. Deputāti saņēmuši 102 iesniegumus, savukārt komisijas - 79 iesniegumus.

Saeimā saņemti 48 priekšlikumi likumdošanas jautājumos, savukārt 64 iesniegumos pausts viedoklis par Saeimas darbu. Iedzīvotāji aicinājuši, piemēram, noteikt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus tiem īpašniekiem, kuru īpašumi atrodas vietās, kur trokšņa līmenis pārsniedz pieļaujamo normu, savukārt vairākas biedrības un asociācijas paudušas atbalstu priekšlikumam atcelt dabasgāzes nodokli. Tāpat iedzīvotāji aicinājuši saglabāt samazināto pievienotās vērtības nodokļa likmi medikamentiem, kā arī nesamazināt finansējumu tehniskajiem palīglīdzekļiem.

No Saeimas komisijām visvairāk iesniegumu adresēts Sociālo un darba lietu komisijai, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un Juridiskajai komisijai.

Visvairāk iesniegumu - 228 - saņemts pa pastu, 177 ir iesniegti personīgi, 19 saņemti pa e-pastu, bet četri - pa faksu.  

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 16.30. Lai iekļūtu centrā, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta