Izglītības komisijas deputāti tiksies ar ministru Intu Dālderi

(14.09.2010.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti trešdien, 15.septembrī, uz sēdi aicinājuši kultūras ministru Intu Dālderi, lai pārrunātu kultūrizglītības jomas aktualitātes.

„Kultūras ministrijas pārziņā ir vairākas mākslas un mūzikas skolas ar profesionālu ievirzi, tā arī atbild par kultūrizglītības programmām pašvaldības skolās. Tāpēc no ministra vēlamies dzirdēt par šo skolu sagatavotību jaunajam mācību gadam. Tāpat vēlamies diskutēt par šogad uzsākto kultūrizglītības programmu reformu,” skaidro komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

„Mūsu valsts pieredze, sagatavojot māksliniekus, mūziķus, dejotājus, kultūrnozares speciālistus pedagoģiskos darbiniekus un nodrošinot dziesmu un deju svētku tradīcijas turpināšanos, ir unikāla, un tagad no šīs vērtības atteikties būtu liels zaudējums. Kultūrizglītība ir ilggadēja un stabila valsts vērtība,” uzsver J.Strazdiņš.

„Latvijas vārdu visā pasaulē nes mūsu jaunie mūziķi, dejotāji un citi mākslinieki, kuri savu izcilību apliecina starptautiskos konkursos, un no viņu panākumiem gūst arī tautas pašapziņa,” norāda komisijas priekšsēdētājs. „Jāiztur ekonomiskā krīze un jāsaglabā dzīvais kultūrizglītības process.”

Saeimas komisijas tikšanās ar kultūras ministru notiks trešdien, 15.septembrī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 407.telpā.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā