Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze neatbalsta PVN paaugstināšanu medikamentiem

(31.08.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze nosūtījis atbildes vēstuli Latvijas Ārstu biedrībai, paužot atbalstu tās viedoklim jautājumā par PVN likmes nepaaugstināšanu medikamentiem.

Vēstulē G.Daudze uzsver, ka gan kā politiķis, gan ārsts jau iepriekš paudis viedokli par samazinātās PVN likmes nepieciešamību medikamentiem un medicīnas precēm un iestājies pret tās iespējamo atcelšanu.

Saeimas priekšsēdētājs norāda, ka, paaugstinot medikamentu cenas, būs jāpalielina arī valsts budžeta finansējuma apjoms kompensējamo medikamentu iegādei. Līdz ar medikamentu un medicīnas preču sadārdzināšanos būtiski pieaugtu arī veselības aprūpes iestāžu izdevumi un to kompensēšanai būtu nepieciešams papildu finansējums no valsts budžeta. Īpaši sāpīgi PVN palielināšanu izjutīs tie pacienti, kuriem medikamentu iegāde netiek kompensēta, argumentē G.Daudze.

„Iecere palielināt PVN likmi medikamentiem un medicīnas precēm nedos cerētos rezultātus, jo faktiski visi papildu ienākumi no PVN medikamentiem būs jānovirza kompensējamo medikamentu un veselības aprūpes sistēmas papildu finansēšanai,” vēstulē secina Saeimas priekšsēdētājs.

Ņemot vērā šī jautājuma būtisko ietekmi uz ļoti daudzu iedzīvotāju veselību un dzīves kvalitāti, G.Daudze ārstu biedrības vēstuli nosūtījis izskatīšanai arī Sociālo un darba lietu komisijā un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, kā arī apņēmies personīgi sekot šī jautājuma tālākai virzībai parlamentā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt