Saeimas nama virtuālā ekskursija papildināta ar panorāmas attēliem

(30.08.2010.)

Saeimas interneta mājaslapā www.saeima.lv aplūkojamā virtuālā ekskursija papildināta ar jauniem 360° panorāmas attēliem, kuros redzama Saeimas sēžu zāle un Lielās marmora kāpnes. Sēžu zāles attēls uzņemts no Saeimas tribīnes, tādējādi ļaujot ieraudzīt telpu tā, kā to redz deputāti, parlamenta sēdes laikā uzrunājot kolēģus.

Virtuālā ekskursija kopš tās atklāšanas šī gada jūnijā ir apmeklēta vairāk nekā 2000 reižu. Izveidota arī virtuālās ekskursijas angļu versija.

Neklātienes ekskursijā pa Latvijas parlamenta ēku ikviens interneta lietotājs var iepazīt Saeimas nama arhitektūru un interjeru - Saeimas sēžu zāli, amatpersonu darba kabinetus, reprezentācijas zāles un citas telpas, kurās norisinās parlamenta ikdienas darbs un tiek uzņemti ārvalstu viesi. Tuvplānā var aplūkot arī parlamenta saņemtās dāvanas un mākslas priekšmetus, tai skaitā vērtīgāko no tiem - 18.gadsimta Ķīnas porcelāna vāzi, kas rotā Kamīnzāli. Virtuālo ekskursiju veido 92 fotoattēli, trīs 360° panorāmas, kā arī apraksti, kas stāsta par Saeimas nama telpu vēsturi un funkcijām mūsdienās.

Ikvienam interesentam ir iespēja apmeklēt Saeimu arī klātienē. Ekskursijai Saeimā var pieteikties pa tālruni 67087535 vai sūtot pieteikumu uz e-pastu ekskursijas@saeima.lv. Ekskursijas ir bezmaksas un notiek darba dienās no plkst.9.00 līdz 16.30 gida pavadībā latviešu un angļu valodā. Ceturtdienās interesenti var apmeklēt Saeimas sēdi.

Panorāmas attēli tapuši projekta „Virtuālā Latvija” ietvaros sadarbībā ar virtuālo ceļojumu aģentūru „Ocean Virtual Tours”. Virtuālās ekskursijas papildināšanai Saeimas budžeta līdzekļi nav izmantoti.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt