Līdz 2011.gada 30.jūnijam akcīzes nodoklis dabasgāzei piemērots netiks

(25.08.2010.)

Saeima trešdien, 25.augustā, ārkārtas sesijā otrajā lasījumā kā steidzamus pieņēma grozījumus likumā „Par akcīzes nodokli”, kas nosaka, ka no šī gada 1.septembra līdz 2011.gada 30.jūnijam netiks piemērots akcīzes nodoklis dabasgāzei, ko izmanto kā kurināmo.

„Pēc plašām diskusijām Saeimā tomēr ir izdevies panākt kompromisu un vienoties par akcīzes nodokļa pagaidu atcelšanu dabasgāzei, ko izmanto mājokļu apkurei. Tas ļaus izvairīties no apkures sadārdzinājuma uz akcīzes rēķina šoziem, kas daudziem Latvijas iedzīvotājiem tomēr būs ļoti grūta,” norāda Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Līdz 1.septembrim samaksātais akcīzes nodoklis atmaksāts netiks. Neiegūtos akcīzes nodokļa ieņēmumus valsts budžetā paredzēts kompensēt no pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumiem, kas palielināsies, pieaugot dabasgāzes tarifiem.

No 2011.gada 1.jūlija dabasgāzei kā kurināmajam atkal tiks piemērota pašreizējā nodokļa likme - 15,6 lati par 1000 kubikmetriem.

Grozījumi likumā „Par akcīzes nodokli” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā