Saeimā viesojas Francijas Pensionāru apvienības delegācija

(24.08.2010.)

Otrdien, 24.augustā, Saeimā viesojās Francijas Republikas Pensionāru apvienības pārstāvji. Viesus no Francijas Saeimā uzņēma Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Eglītis.

Tikšanās laikā deputāti ar Pensionāru apvienības pārstāvjiem pārrunāja aktuālo situāciju Latvijas un Francijas sociālajā sfērā un to kā gaidāmās reformas ietekmēs pensionāru dzīvi abās valstīs.

„Francijā, tāpat kā Latvijā, patlaban notiek diskusijas par iespējamo pensionēšanās vecuma pārskatīšanu. Taču atšķirībā no valsts, kuras sociālā sistēma ir veidojusies ilgstoši un bez pārrāvumiem vairāku gadu desmitu garumā un veselības aprūpes sistēma ir ļoti attīstīta, mēs esam sākuši nu nulles. Tādēļ mums ir svarīgi iepazīt Francijas pieredzi un pārņemt labāko no tās,” norādīja Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Pensionāru apvienības pārstāvji tāpat komisijas priekšsēdētāju izvaicāja par vardarbībā cietušo bērnu rehabilitācijas programmām, aktualitātēm bērnu adopcijā, kā arī Latvijas Bērnu fonda darbību.

„Šādas tikšanās ir nozīmīgas, jo raisa vērtīgas diskusijas par abām valstīm svarīgiem jautājumiem un vienlaicīgi ļauj citu valstu pārstāvjiem labāk iepazīt Latviju,” pauda A.Bērziņš. 


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624671418419/
Video no tikšanās pieejams:
https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/0/t7riIp-oITY
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt