Tautsaimniecības komisija aicina nākamtrešdien sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi

(19.08.2010.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija nosūtījusi Saeimas Prezidijam vēstuli ar lūgumu 25.augustā sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, kurā tiktu skatīts jautājums par akcīzes nodokļa atcelšanu dabasgāzei.

„Pēc plašām diskusijām mums tomēr ir izdevies panākt kompromisu, vairumam Saeimā pārstāvēto spēku vienojoties par akcīzes nodokļa pagaidu atcelšanu dabasgāzei, ko izmanto mājokļu apkurei. Tagad šī vienošanās ir jāapliecina balsojumā, tādēļ aicinām trešdien Saeimu lemt par grozījumiem akcīzes nodokļa likumā,” norāda Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Ar grozījumiem likumā „Par akcīzes nodokli” paredzēts no 1.septembra atcelt akcīzes nodokļa likmes piemērošanu dabasgāzei. Nodoklis netiks piemērots līdz 2011.gada 1.jūlijam. No nākamā gada vidus dabasgāzei kā kurināmajam atkal tiktu piemērota pašreizējā nodokļa likme - 15,6 lati par 1000 kubikmetriem.

Komisija ārkārtas sēdē lūdz skatīt arī likumprojektus „Grozījumi Publiskās un privātās partnerības likumā” un „Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likums”, kuru pieņemšana līdz 2010.gada 27.augustam nepieciešama, lai izvairītos no soda sankcijām par Eiropas Savienības direktīvas savlaicīgu neieviešanu.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde