Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze sveic Ventspili 720.jubilejā

(06.08.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze sveic Ventspils iedzīvotājus pilsētas 720 gadu jubilejā, vēlot ventspilniekiem arī turpmāk būt saliedētiem, dzīvespriecīgiem, darbīgiem un radošiem, lai izvirzītu un sasniegtu arvien jaunus mērķus.

„Ventspils ir īpaša pilsēta, un es patiesi lepojos, ka arī man ir gods saukt to par savu pilsētu. Ventspilnieki prot gan turēt godā savas pilsētas vēsturi, gan gādāt par pilsētas nepārtrauktu un dinamisku attīstību,” apsveikuma vēstulē raksta G.Daudze.
 
Saeimas priekšsēdētājs uzsver, ka Ventspils Latvijas neatkarības divdesmit gados ir visstraujāk attīstījusies un pratusi maksimāli izmantot šī laika piedāvātās iespējas. „Ventspils ir vieta, kur sapņi un vīzijas pārtop realitātē. Tas, kāda Ventspils ir šodien, ir visu ventspilnieku kopīga un neatlaidīga darba rezultāts, un esmu pārliecināts, ka ventspilnieki var lepoties ar paveikto, kas ļauj Ventspilij būt soli priekšā pārējai Latvijai. Nebaidos teikt, ka no Ventspils var un vajag mācīties,” norāda G.Daudze.

G.Daudze atzīst, ka viņu īpaši uzrunājusi ventspilnieku kopības sajūta, draudzīgais un radošais gars, kāds valdīja pilsētā, veidojot pasaulē garāko ziedu paklāju un ar to sasniedzot Ginesa rekordu.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt