Saeimas deputāti meklēs risinājumus apkures tarifu kāpuma mazināšanai

(13.07.2010.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti trešdien, 14.jūlijā, ar atbildīgajām amatpersonām un nozares ekspertiem diskutēs par risinājumiem apkures tarifu kāpuma mazināšanai.

„Latvijas Pašvaldību savienība ir cēlusi trauksmi, ka dabas gāzes cenu kāpuma dēļ šogad apkures sezona varētu būt traģiska daudziem Latvijas iedzīvotājiem. Pēc pašvaldību aplēsēm apkures cenas varētu pieaugt pat par 47 procentiem,” pauž komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

„Apkures cenas pieaugumam ir vairākas komponentes. To ietekmēs ne tikai dabas gāzes cenas kāpums, bet arī akcīzes nodokļa piemērošana dabas gāzei no šī gada 1.jūlija un iespējamā samazinātās pievienotās vērtības nodokļa likmes siltumapgādei atcelšana,” skaidro V.A.Krauklis. „Tā rezultātā lielai iedzīvotāju daļai šī pakalpojums kļūs pārāk dārgs, kas radīs būtiskas problēmas arī pašvaldību siltumapgādes uzņēmumiem.”

„Rīt komisijā kopā ar atbildīgajām amatpersonām meklēsim iespējamos risinājumus šai situācijai. Pieļauju, ka vienīgais veids, lai samazinātu cenu, ir nodokļu politikas pārskatīšana,” norāda komisijas priekšsēdētājs.

Komisija uz sēdi ir aicinājusi Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas amatpersonas, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas siltumuzņēmumu asociācijas un a/s „Latvijas Gāze” pārstāvjus.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde notiks trešdien, 14.jūlijā, plkst.15.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī