Latvija saņem pateicības vārdus par veiksmīgu NATO PA Rīgas sesijas organizēšanu

(22.06.2010.)

Saeima un NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Latvijas delegācija ir saņēmusi pateicības vēstules, kurās pausta atzinība par maija beigās Rīgā notikušās NATO PA pavasara sesijas norisi.

Pateicības vārdi saņemti no vairāku NATO PA dalībvalstu, tostarp ASV, Bulgārijas, Igaunijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas un Šveices parlamentu delegācijām. Atzinību par sesijas norisi paudušas arī vairākas ārvalstu vēstniecības, Eiropas Parlaments, kā arī Briselē izvietotais NATO PA starptautiskais sekretariāts, kas sadarbībā ar rīkotājvalsti nodrošina NATO PA sesiju norisi.
 
NATO PA komitejas izsaka pateicības vārdus arī Vairai Vīķei-Freibergai, Aivim Ronim, Imantam Viesturam Lieģim, Jurim Maklakovam, Žanetai Ozoliņai un Ilmāram Rimšēvičam - ziņotājiem, kuri Asamblejas komiteju sēdēs pārstāvēja Latviju.

NATO PA ģenerālsekretārs Deivids Hobss (David Hobbs) savā vēstulē NATO PA Latvijas delegācijas vadītājai Vairai Paeglei uzsver, ka „tā bija tik tiešām lieliska sesija, ko raksturoja iespaidīga politiskā programma, kā arī patiesa sirsnība, ārkārtīgi efektīva organizācija, spējīgi darbinieki un ļoti patīkami darba apstākļi”.

D.Hobss atzīmē, ka šai sesijai bija raksturīga radoša izdoma un pieeja, uzsverot tādus pasākumus kā sesijas puķu dobes atklāšana Jēkaba laukumā un grāmatu dāvināšana Latvijas Nacionālajai bibliotēkai. „Šie pasākumi piešķīra sesijai unikālu raksturu, un mēs visi to atcerēsimies ar lielu sajūsmu,” teikts NATO PA ģenerālsekretāra vēstulē. Tāpat atzinīgi vārdi saņemti par Rīgas sesijas oficiālo mājaslapu www.natopariga.lv, kas jau vairākus mēnešus pirms sesijas norises sniedza aktuālāko informāciju un bija bagātīgi papildināta ar video un foto materiāliem.

Atzīmēts arī komiteju un plenārsēdes telpu vienotais vizuālais noformējums, kas NATO logo un krāsas veiksmīgi savienoja ar Rīgas torņu panorāmu. „Rīgas sesijai noteikti ar lielu interesi sekoja līdzi arī turpmāko NATO PA sesiju rīkotājvalstis, kuras, bez šaubām, centīsies perfekto Latvijas izstrādāto modeli pārspēt,” norāda D.Hobss.

Sesijas norises laikā ar tās organizatorisko pusi iepazinās Igaunijas parlamenta darbinieki, kuriem vēl nav pieredzes NATO PA sesijas organizēšanā un kuri pavasara sesiju rīkos 2012.gadā.

NATO PA sesijas norisinās divas reizes gadā - pavasarī un rudenī, un tās rotācijas kārtībā rīko visas NATO dalībvalstis. NATO PA 2010.gada pavasara sesija notika Rīgā no 2010.gada 28.maija līdz 1.jūnijam. Nākamā NATO PA sesija šī gada novembrī notiks Polijas galvaspilsētā Varšavā. 




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā