Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze sveic Latvijas Jaunatnes basketbola līgas labākos sportistus (foto)

(09.06.2010.)

Trešdien, 9.jūnijā, Saeimā tika sveikti šīs sezonas labākie jaunie basketbolisti, kuri gan aktīvi piedalījušies basketbola līgas pasākumos, gan parādījuši izcilas sekmes mācībās.

„Lai īstenotos laba ideja, vajadzīgi cilvēki, kas gatavi iesaistīties un darboties un kāds, kas to visu atbalsta,” teica Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, paužot prieku, ka Latvijas Jaunatnes basketbola līgas gadījumā tas ir veiksmīgi izdevies. Gundars Daudze arī izteica gandarījumu, ka jaunatnes basketbola līgā pārstāvēti jaunieši no visas Latvijas, tāpat kā deputāti parlamentā.

G.Daudze pauda pārliecību, ka kāds no šiem talantīgajiem jauniešiem dienās būs slavens sportists, par kura gaitām vēstīs plašsaziņas līdzekļi, savukārt kāds cits Saeimas durvis nākotnē vērs ne vairs kā parlamenta viesis, bet gan ievēlēts deputāts.

Pasākumā Saeimas priekšsēdētājs pasniedza Voldemāra Baumaņa kausu labākajiem spēlētājiem, kuri savu komandu „Swedbank” Latvijas Jaunatnes basketbola līgā pārstāv pēdējo sezonu. Kausu šogad saņem Sabīne Niedola un Artjoms Butjankovs.

Septiņdesmit seši jaunieši saņēma atzinības rakstus par aktīvu dalību basketbola līgas pasākumos un labām sekmēm mācībās. Sezonas noslēguma pasākumā tika pasniegtas arī goda zīmes pieciem labākajiem meiteņu un zēnu treneriem basketbolā.

Pasākuma noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze kā pateicību par viesmīlību saņēma basketbola bumbu zelta krāsā.

Voldemāra Baumaņa piemiņas balva Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem tiek pasniegta kopš 1994.gada. V.Baumanis bija pirmais Latvijas nacionālās izlases treneris, un viņa vadībā 1935.gadā Latvijas basketbolistu valstsvienība izcīnīja Eiropas čempionu titulu.


Foto no pasākuma Saeimā: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624236972494/
Video:
https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/u/0/j5wO5iceMOc
Izmantojot materiālus publicēšanai, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.





Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt