Baltijas valstu parlamentārieši spriedīs par Visaginas AES un Rail Baltic projektiem

(03.06.2010.)

Piektdien, 4.jūnijā, Saeimas deputāti kopā ar Lietuvas un Igaunijas parlamentāriešiem vērtēs progresu jaunas atomelektrostacijas būvniecības un Rail Baltic projektos.

„Parlamentāriešu tikšanās notiks pēc Latvijas iniciatīvas,” norāda Baltijas Asamblejas Ekonomikas, komunikāciju un informātikas komitejas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. „Vēlamies noskaidrot, kāda virzība ir diviem reģionam ārkārtīgi būtiskiem infrastruktūras projektiem.”

„Pagājis jau gandrīz pusgads kopš Ignalinas AES slēgšanas, taču joprojām kavējas jaunas atomelektrostacijas būvniecība. Tas saistīts ar neskaidrību, kas būs projekta partneris no Lietuvas puses,” pauž V.A.Krauklis, atgādinot, ka „atomelektrostacijas būvniecībai jābalstās uz visu iesaistīto valstu vienlīdzību”. Rītdienas tikšanās piedalīsies gan Lietuvas enerģētikas ministrs Arvīdas Sekmokas, gan Lietuvas parlamenta Atomenerģijas komisijas priekšsēdētājs Rokas Žilinskas.

Tāpat Viļņā tiks spriests par Rail Baltic projekta aktualitātēm. „Nesenā Īslandes vulkānu aktivitāte uzskatāmi parādīja, cik ievainojams ir Baltijas reģions. Mūsu valstis nav savienotas ar Eiropas dzelzceļa tīklu, un tas ir jāmaina ne tikai, lai attīstītu tūrismu, bet arī, lai stiprinātu valstu drošību,” uzsver V.A.Krauklis.

Piektdien, 4.jūnijā, Viļņā notiks Baltijas Asamblejas Ekonomikas, komunikāciju un informātikas komitejas un Vides aizsardzības un enerģētikas komitejas kopsēde. Komiteju sēdēs Latviju pārstāvēs Saeimas deputāte Ērika Zommere (TP), Vents Armands Krauklis (TP), Staņislavs Šķesters (ZZS) un Ingmārs Līdaka (ZZS).

Informācija par Baltijas Asambleju:

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes, kā risināti Baltijas Asamblejas dienaskārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.



Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde