NATO PA Rīgas sesijas dāvana rīdziniekiem - puķu dobe Jēkaba laukumā

(25.05.2010.)

NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) sesijas ietvaros pie Saeimas nama Jēkaba laukumā tiks atklāta puķu dobe ar NATO PA Rīgas sesijas simboliku. Tā būs simboliska dāvana rīdziniekiem un atgādinājums par Rīgā notikušo parlamentāriešu sanāksmi.

Puķu dobi 31.maijā plkst.12.30 svinīgi atklās Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un NATO PA prezidents Džons Teners (John Tanner). Puķu dobes atklāšanas laikā spēlēs Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Štāba orķestris, klātesošie varēs baudīt arī NBS Godasardzes rotas defilē programmu.

Puķu dobe plānota 140 kvadrātmetru liela, un tās apstādīšanai tiks izmantoti aptuveni 6000 puķu stādu. Idejas autori norāda, ka apstādījums veidos stilizētu kompasu, kas NATO emblēmā simbolizē dalībvalstu kopējo miera ceļu.

Puķu dobi paredzēts ierīkot Latvijas karoga un NATO Parlamentārās Asamblejas emblēmas krāsās, izmantojot sarkanās iresīnes, ilgziedu baltās begonijas, sudrablapu cinerārijas, kā arī zilos agerātus.

NATO PA 2010.gada pavasara sesija Rīgā notiks no 2010.gada 28.maija līdz 1.jūnijam. Ar plašāku informāciju par NATO PA un PA pavasara sesiju var iepazīties NATO PA 2010.gada pavasara sesijas mājaslapā www.natopariga.lv, kā arī organizācijas oficiālajā mājaslapā: www.nato-pa.int.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā