Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pašvaldību kongresā: mums pašiem jānosaka virziens valsts attīstībai

(21.05.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze piektdien, 21.maijā, uzrunājot Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 21.kongresa dalībniekus, akcentēja pašvaldību un parlamenta sadarbības nozīmi, kā arī uzsvēra, ka valsts turpmākā attīstība ir mūsu pašu rokās. 

Latvijas Pašvaldību savienība, kas pauž Latvijas pašvaldību pozīciju, ir nozīmīgs un svarīgs Saeimas sadarbības partneris, kurš aktīvi līdzdarbojas parlamenta darbā, rūpējoties, lai likumi būtu kvalitatīvi un aizstāvētu iedzīvotāju intereses, atzina G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs uzrunā norādīja, ka bieži vien vietējā pašvaldība, novadu un pilsētu pārvalde tiek pretnostatīta centrālai varai galvaspilsētā, taču tas nav pareizi. „Mēs visi darām vienu darbu - nodrošinām Latvijas valsts pārvaldi tā, lai valsts attīstītos, bet tās iedzīvotāji dzīvotu pārtikušāk,” uzsvēra G.Daudze.

G.Daudze norādīja, ka ir pagājis gandrīz gads kopš strādā jaunās novadu pašvaldības, uzsverot, ka patlaban var izdarīt pirmos nopietnos secinājumus par novadu reformas kvalitāti. Saeimas priekšsēdētājs aicināja pašvaldību pārstāvjus analizēt darbu jaunajos apstākļos un izstrādāt priekšlikumus, kas vēl būtu jāpaveic, lai uzlabotu likumdošanu un jauno pašvaldību pārvaldi.

Uzrunas noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs pauda pārliecību, ka Saeimas kā likumdevēja sadarbība ar LPS arī turpmāk būs tikpat rezultatīva un savstarpēji noderīga. Atsaucoties uz LPS priekšsēža Andra Jaunsleiņa teikto, ka kopīgiem spēkiem valsts varai un pašvaldībām būtu jāuzliek valsti uz sliedēm, G.Daudze uzsvēra, ka Latvijas ļaudīm to ievēlētajiem pārstāvjiem Saeimā un pašvaldībās ir ne tikai jāvar to izdarīt, bet jābūt arī pietiekami stipriem, gudriem un varošiem, lai paši šīs sliedes uzbūvētu un arī izvēlētos virzienu, kurā šo valsti vadīt. „Tikai tā mēs kopīgiem spēkiem nodrošināsim Latvijai augšupeju un sasniegsim mūsu izvirzītos mērķus,” sacīja G.Daudze.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt