Sabiedrībā zināmi cilvēki vadīs ekskursijas NATO PA viesiem

(21.05.2010.)

Latvijā pazīstami cilvēki NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) viesiem vadīs ekskursijas pa Rīgu. Gidu lomās iejutīsies pavāri Māris Jansons un Mārtiņš Sirmais, Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Ojārs Spārītis un mākslas zinātniece Astrīda Rogule.

Dodoties vienā no četriem apskates maršrutiem, NATO PA viesi Latvijā populāru cilvēku pavadībā atklās citādāku Rīgu, nekā ikdienā to redz tūristi. Viesiem tiks piedāvāti četri maršruti: „Vecrīga un Jūgendstils”, „Māksla un mode”, „Vēstures pieskāriens”, kā arī „Tirgus tradīcijas Latvijā”.

Izvēloties ekskursiju pa Rīgas „sirdi” un skaistākajām jūgendstila vietām, ekskursanti varēs to iepazīt O.Spārīša pavadībā. Rīgas viesiem būs iespēja apmeklēt nozīmīgākos Vecrīgas objektus - ievērojamākās vecpilsētas baznīcas, Melngalvju namu, Mazo Ģildi, kā arī Jūgendstila muzeju un Alberta ielu. 

Dodoties maršrutā „Māksla un mode”, Rīgas viesi iepazīs mūsu valsts mākslas pasauli. Mākslas zinātniece Astrīda Rogule vienā no iespaidīgākajām historisma stila celtnēm - Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā - iepazīstinās ekskursantus ar nacionālās mākslas bagātībām. Rīgas viesi iepazīs arī vienu no galvenajām Latvijas kultūras eksportprecēm - Latvijas Nacionālo operu, kā arī apmeklēs galeriju „Putti”, kur varēs aplūkot un iegādāties Latvijas mākslinieku darinātās rotas.

Tie NATO PA viesi, kas izvēlēsies maršrutu „Vēstures pieskāriens”, kopā ar O.Kalniņu apmeklēs galvaspilsētas vēsturē nozīmīgākos objektus - Rīgas pili, Saeimas namu un Okupācijas muzeju, kā arī Brīvības pieminekli.

Savukārt par tirgus tradīcijām Latvijā stāstīs M.Jansons un M.Sirmais - īsti sava aroda meistari un ēdienu speciālisti. Pavārmeistaru pavadībā viesiem būs iespēja apmeklēt Rīgas centrāltirgu, nogaršot Latvijas lauku labumus, kā arī piedalīties īpašā pavārmākslas meistarklasē, kurā tiks gatavoti pīrāgi, rupjmaizes kārtojums un kvass. 

NATO PA pavadošo personu ekskursijas notiks NATO PA Rīgas sesijas ietvaros 29. un 30.maijā. Šīs ekskursijas tiks piedāvātas NATO PA delegātu dzīvesbiedriem un citām pavadošajām personām.

NATO PA 2010.gada pavasara sesija Rīgā notiks no 2010.gada 28.maija līdz 1.jūnijam. Ar plašāku informāciju par NATO PA un PA pavasara sesiju var iepazīties NATO PA 2010.gada pavasara sesijas mājaslapā www.natopariga.lv, kā arī organizācijas oficiālajā mājaslapā: www.nato-pa.int.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā