Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze akcentē NVO lomu lēmumu pieņemšanas procesā (foto)

(17.05.2010.)

Nevalstisko organizāciju regulāra līdzdalība Saeimas darbā ir laba iespēja pilsoniskajai sabiedrībai nepastarpināti sniegt savu ieguldījumu likumdošanas procesā, pirmdien, 17.maijā, atklājot Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) ceturto forumu, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

„Man ir patiess prieks, ka šo iespēju nepastarpināti vērsties pie likumdevēja izmanto aizvien vairāk nevalstisko organizāciju pārstāvji, kuri regulāri iesaistās Saeimas darbā,” teica G.Daudze. Saeimas priekšsēdētājs pauda gandarījumu par NVO pārstāvju aktīvo līdzdalību Saeimas komisiju ikdienas darbā.

„Liels gandarījums, ka šis sadarbības modelis funkcionē un tās nav tikai skaistas, deklaratīvas frāzes, bet gan reāls sadarbības process. Šī ikdienas sadarbība ar nevalstisko sektoru ir labs apliecinājums Saeimas atvērtībai,” atzina G.Daudze.

Arī Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa pauda gandarījumu par pilsoniskās sabiedrības iesaisti parlamenta darbā. „Jūs nākat ar jaunām idejām, jo zināt, ka ir iespējams ietekmēt valstī notiekošos procesus un vēlaties to darīt,” norādīja S.Āboltiņa, akcentējot pilsoniskās līdzdalības būtisko lomu likumdošanas procesā.

Kā foruma atklāšanā atzīmēja biedrības „Latvijas Pilsoniskā alianse” direktore Rasma Pīpiķe, NVO ir saikne starp likumdevēju un iedzīvotājiem. „Kvalitatīvs lēmumu pieņemšanas process ir tikai tad, ja bijusi aktīva sadarbība ar pilsonisko sabiedrību,” teica R.Pīpiķe.

Saeimas un NVO ikgadējā forumā šodien piedalās vairāk nekā 80 pilsoniskās sabiedrības pārstāvju. Forumā parlamenta un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji izvērtē līdzšinējo sadarbību, kā arī meklē labākos sadarbības modeļus nākotnei.

Foruma sākumā darbs norisinājās Saeimas komisijās, ar deputātiem apspriežot nevalstiskajam sektoram aktuālas tēmas. Šīs diskusijas vienlaicīgi vadīja gan komisijas, gan NVO pārstāvis. Savukārt noslēgumā plānots diskutēt par nevalstiskā sektora plašāku iesaisti, gatavojot Latvijas nacionālās pozīcijas Eiropas Savienības ministru padomēm, kā arī spriest par turpmāko sadarbību pēc 2010.gada Saeimas vēlēšanām. Forums noslēgsies ar Saeimas priekšsēdētāja biedres Karinas Pētersones un Latvijas Bērnu foruma pārstāves Inetes Ielītes uzrunām.

Fotogrāfijas no foruma pieejamas:  www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624077861332/
Video no foruma pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB#p/u/0/JWJnQygl19c
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā